Kateenkorva = Sisäelin. Esim karitsan kateenkorva.
Kinoa = eteläamerikkalainen hiilihydraattipitoinen ruokakasvi
Kompotti = ruoan lisukkeena tai jälkiruokana käytetty hedelmistä valmistettu hilloke, jossa hedelmät ovat kokonaisina tai lohkoina
Korma = Intialainen ruoka, jossa mausteisessa kastikkeessa on kasviksia tai lihaa
Kroketti = perunasoseesta tai tähteistä valmistetusta taikinasta muotoiltuja tankoja, jotka uppopaistetaan
Kumkvatti = Kasvi, joka muistuttaa appelsiinin kuorta. Pieni luumun kokoinen sitrushedelmä.
Kurkuma = Maustekurkuma on inkiväärikasveihin kuuluva ruohovartinen kasvi. Sen juurista saatavaa maustetta kutsutaan kurkumaksi
Makroni = Pieni ranskalainen marenkimassaleivonnainen
Mole = Kastike
Margarita = Klassinen meksikolainen drinkki
Nasi Goreng = Indonesialainen ruoka
Okra = palkohernettä tai palkopapua muistuttava vihreä kotahedelmä
Paella = espanjalainen ruokalaji
Panettone = italialainen joulun ja uuden vuoden aikaan tarjoiltava pullamainen kakku
Pastis = Ranskalainen anisviina
Pastrami = Suolaliha, yleisimmin naudanlihaa
Pelmeni = Venäläinen raviolia muistuttava ruokalaji. Valmistetaan käärimällä yleensä jauhelihasta valmistettu täyte ohuen vehnäjauhoista valmistetun taikinan sisään.
Petit Four = Leivos
Polenta = ruokalaji, valmistetaan keittämällä. Rakenteeltaan se voi olla puuromaisen löysää tai veitsellä leikattavaa vanukkaan kaltaista kiinteää massaa.
Brezel = solmun muotoon leivottu leipä tai leivonnainen, joka voidaan maustaa esimerkiksi siemenillä, pähkinöillä ja suklaalla
Pulled pork = Nyhtöpossu
Punssi = arrakilla maustettu makeahko likööri
Quinoa = sama kuin Kinoa
Raclette = puolikova, sisältä kypsytetty ja täysrasvainen lehmänmaidosta tehty juusto
Raguu = muhennos
Rambutani = Takiaisen näköinen karvapallo. Sisällä vaalea hedelmäliha, joka syödään
Ratatouille = kuumana tai kylmänä nautittava vihannesmuhennos, joka voidaan tarjota pääruokana tai lisukkeena
Rösti = Levymäinen pannulla paistettu ruokalaji raastetusta perunasta ja sipulista
Sake = Japanilainen riisiviini 15-17% valmistetaan käymisen avulla
Saltimbocca = italialainen ruokalaji
Surf and turf = klassinen ruoka-annos, jossa yhdistetään maan ja meren eläviä
Sushi = japanilainen ruoka jossa etikalla maustettua riisiä ja raakaa kalaa. Ympärillä merilevää.
Särä = lampaasta ja perunasta leivinuunissa paistamalla valmistettu eteläkarjalainen perinneruoka
Tahine = murskatuista, raaoista seesaminsiemenistä tehtyä tahnaa
Tandoori = intialainen ruokalaji, intialainen mausteseos
Tapas = espanjalainen pikkusuolainen. Ruoka koostuu suupaloista, jotka syödään käsin.
Tapenade = provencelainen maustetahna, joka pääasiassa koostuu hienonnetuista oliiveista, sardelleista, kapriksista ja oliiviöljystä
Tartaletti = leivos
Tempura = perinteinen japanilainen ruokalaji, joka voidaan valmistaa kalasta, äyriäisistä tai kasviksista. Raaka-aineet leikataan suupaloiksi, kastetaan friteeraustaikinaan ja keitetään öljyssä, mieluiten seesamiöljyssä
Timbaali = hieno liha- tai kasvismureke, joka kypsennetään erityisissä korkeissa timbaalivuoissa
Terriini = vesihauteessa kypsennettyä mureketta, joka on valmistettu tasaiseksi hienonnetusta seoksesta.
Toti = Väkevästä alkoholijuomasta, sokerista ja kuumasta vedestä sekoitettu juoma
Tournedos = Ranskalainen ruokalaji, sisäfilee
Trifle = englantilainen jälkiruoka, joka koostuu sokerikakku-, vanukas- ja hedelmä- tai hillokerroksista kermavaahdolla tai syllabubilla päällystettynä. Kakkupohja kostutetaan sherryllä tai muulla alkoholipitoisella juomalla
Underberg = Vaaleanruskea, keskitäyteläinen, kuiva, lämmin, katkeroinen, lakritsinen, neilikkainen, lääkeyrttinen juoma
Vindaloo = intialainen ruokalaji jonka pääainesosat ovat viini/viinietikka ja valkosipuli
Vol-au-vent = voitaikinasta valmistettu ranskalainen ruokalaji
Vorschmack = itäeurooppalainen liharuoka joka valmistetaan jauhetusta lihasta, sipulista, vedestä ja anjoviksesta tai sillistä
Wasabi = maustekrassista valmistettua tahnaa
whoopie = täytekeksi. keksin ja piirakan yhdistelmä
zabaione = italialainen jälkiruoka ja usein myös juoma. valmistetaan munankeltuaisesta, sokerista ja makeasta viinistä tai likööristä, voidaan käyttää joskus myös kermaa tai kokonaisia munia
Durumvehnä = vehnien sukuun kuuluva viljalaji, jyvät ovat lasimaisen läpikuultavia ja kovempia kuin tavallisen vehnän jyvät
Endiivi = lehtivihannes
Entrecote = naudanliha, välikyljys
Escoffier = ensimmäinen suuri ravintolakokki, ja hän perusti huippuravintoloita luksushotelleihin eri puolille maailmaa, hän loihti annoksen, jossa oli vaniljajäätelöä, persikoita ja vadelmakastiketta.
Fajita = lämmin tex-mex ateria, joka tarjoillaan vehnä- tai maissitortillan kanssa.
File = selkälihan mureimpia osia, sisäfilettä ja ulkofilettä. Naudan- tai sianlihan yms.
Filotaikina = taikina, joka valmistetaan pääasiassa vehnäjauhosta ja vedestä. Niiden lisäksi taikinassa on hiukan öljyä, esimerkiksi rypsiöljyä
Focaccia = litteä leipä, jonka päällä on mausteita sekä muita ruoka-aineita. Yleensä sekä leipä että päällysteet paistetaan samalla kertaa
Fondi = kastikkeen pohja, melko sakeaa, maultaan vahvaa tiivistettyä lientä, jota valmistetaan sekä vaaleana että tummana
Fondue = Rokalaji, jonka tärkein pääkomponentti on sulatettu kuuma juusto.
Galantiini = kylmänä tarjottava hieno liha- tai kalapatee tms. hyytelöity liharuoka
Gazpacho = kylmä keitto
Gnocchi = alun perin italialaiseen keittiöön kuuluva myky. Gnocchi-mykyjä voidaan valmistaa jauhoista tai perunasta tehdystä taikinasta. Mykyjen sekaan voi olla leivottuna juustoa, lihaa tai mausteita.
Grogi = vedellä väkevästä alkoholijuomasta, kuten viskistä, ginistä, konjakista tai rommista, laimentamalla saatu juoma
Guacamole = Avocadosta tehty meksikolaisperäinen dippi tai lisuke
Gulassi = paprikalla maustettu liharuoka
Gumbo = pataruoka
Jambalaya = louisianalainen ruoka, joka voidaan valmistaa kolmella eri tavalla: lihasta, vihanneksista, riisistä ja liemestä
Jerky = kuivaliha
Julienne = Venäläinen sieniruukku
Aioli = kylmä kastike
Amuse bouche = alkupala
Bataatti = makea- ja suurmukulainen viljelyskasvi
Bavarois = kylmä kermavanukas
Béchamel = valkokastike
Bernaise = emulsiokastike
Briossi = kuohkean pehmeä hiivataikinaleivonnainen
Brulee = paahtovanukas
Cava = shamppanjamenetelmällä valmistettu espanjalainen kuohuviini
Chateaubriand = paksu naudanpihvi, joka jätetään sisältä raa'aksi ja tarjoillaan persilijan ja raastetun piparjuuren kera
torstai 19. huhtikuuta 2018
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Juomalaseja
Alkoholijuomalasien rooli on erittäin tärkeä, sillä lasin tarkoitus on tuoda esille kunkin juoman parhaat puolet. Cocktail-lasi/Ma...

-
Kateenkorva = Sisäelin. Esim karitsan kateenkorva. Kinoa = eteläamerikkalainen hiilihydraattipitoinen ruokakasvi Kompotti = ruoan lis...
-
Gini Väkevä alkoholijuoma, joka valmistetaan tislaamalla viljasta ja katajanmarjoista. Ominaismaku ginille syntyy katajanmarjoista. Gi...
-
Millaisia valkoviinejä on olemassa? - Valkoviinejä voi valmistaa sekä vaaleista että tummista rypäleistä. - Valkoviinit luokitell...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti